НОВОСТИ

Шулић: Порука на сутрашњем митингу – грађани су изабрали влас

24/10/2022

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић изјавио је да ће СНСД на сутрашњем митингу у Бањалуци поручити да су грађани изабрали власт у Српској и да је Милорад Додик нови предсједник Републике Српске.

 

 

“Грађани су на протеклим изборима изабрали Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, те СНСД и коалиционе партнере као људе и политичке организације које ће наставити да воде Републику Српску у наредне четири године”, рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он каже да владајућа коалиција овим митингом жели да покаже да су грађанима Републике Српске институције и Српска на првом мјесту.

“Не теба се довести у ситуацију да људи више вјерују бројачима у Сарајеву него својим акредитованим члановима бирачких одбора”, истакао је Шулић.

Шулић, који је члан Предсједништва СНСД-а, рекао је да је опозиција своја два протеста темељила на обмањивању јавности Републике Српске изношењем нетачних података и квалификацијама СНСД-а и ове странке.

“Ми то нећемо радити на митингу, већ желимо да сачувамо вољу грађана Републике Српске који су изашли 2. октобра и гласали”, каже Шулић.

Он је рекао да располаже подацима да одступања на поновном бројању гласова озносе 0,7 одсто.

Шулић очекује да ће до 2. новембра бити објављени коначни резултати избора за све нивое, ако не буде опструкције од Централне изборне комисије БиХ, након чега ће СНСД приступити формирању скупштинске већине и Владе Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести