НОВОСТИ

Јачање војске Србије некоме озбиљно смета

28/05/2021

Јачање Војске Србије некоме очигледно смета, оцијенио је потпредсједник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, реагујући на критике појединих политичара и аналитичара због повећања издвајања за војску кроз ребаланс буџета.

 

потпредсједник Владе и министар одбране Небојша Стефановић

Потпредсједник Владе и министар одбране Небојша Стефановић

 

Министар је у саопштењу, као злонамјерне и произвољне, оцијенио тврдње да је држава недомаћински и нелогично у години борбе са корона вирусом, умјесто у здравство повећала улагања у ресор одбране за 40 одсто, и то за набавку наоружања.

 

„Само за изградњу ковид болница у Батајници, Крушевцу и Новом Саду, које су подигнуте на војном земљишту и уз ангажовање Војнограђевинске установе, као и за функционисање система војног здравства, од плата војних љекара и медицинског особља, лијечења великог броја људи до опремања војномедицинских установа, издвојено је више од 7,5 милијарди динара. Подсјећам да војно здравство даје свој максимум у борби против ковид пандемије, али је преузело и дио огромног терета који носи цивилно здравство, и притом је доступно свим пацијентима, без обзира да ли су војни осигураници или нису“, рекао је Стефановић.

Он је подсјетио и да се у овом повећању налази раздио за веће плате војника, који заслужују сва могућа улагања у побољшање животног стандарда.

„Када је војска била гола и боса, онда су критиковали зашто се не издваја за војску и за плате војника, зашто нема нове опреме и технике, зашто нам се касарне распадају, зашто имамо два исправна авиона, а сада када улажемо новац гласни су у критици зашто се даје за војску. Заиста сам поносан што се у овом повећању налази и раздио за повећање плата војника, који су то и те како заслужили, али и за набавку нове војне опреме и наоружања, јер желимо да Војска Србије буде најјача у региону“, рекао је министар.

 

Стефановић је закључио да је очигледно како постоји матрица злурадих коментара дежурних критичара, који обавезно услиједе након сваког инвестирања или било ког потеза који доприноси јачању наше војске.

 

Он је додао да је систем одбране задовољан и захвалан држави на повећању улагања наведеним ребалансом буџета.

„То је огроман новац за Министарство одбране и Војску Србије, али нам је истовремено као свим одговорним грађанима Србије драго што је држава препознала приоритет борбе против пандемије, и што су средства која су издвојена за вакцине и за набавку здравствене опреме, као и за повећање плата лекарима и медицинском особљу у Србији значајно већа. И срамота је што било ко покушава да умањи напоре Србије у борби против ковида19“, рекао је Стефановић.

Извор: sputniknews.com

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести