НОВОСТИ

Јединством и одлучношћу против наметнутих одлука

04/08/2021

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за РТРС да Република Српска јединством и одлучношћу показује отпор наметнутим рјешењима Валентина Инцка.

 

Јединством и одлучношћу против наметнутих одлука

Јединством и одлучношћу против наметнутих одлука

 

Додик каже да радује уједињеност политичких партија, као и помоћ Србије, наглашавајући да снага односа Српске и Србије лежи управо у подршци, а не наметањима.

„Нисам сигуран да ни власт ни опозиција у Републици Српској имају комодитет да из овога изађу јер је то толико постало власништво овог народа, да народ није спреман ни да мале сегменте одступања од јединства прашта било коме“, рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

Додао је да је “највећи залог ове борбе политичко јединство”.

„Ако имамо јединство, имаћемо и снагу. Шта год било појединцима, а вјерујем да сам први ако буде неког одстрела… Ја ћу издржати! Нисам сигуран да и власт и опозиција има комодитет да из овог изађе“, поручио је Додик.

Додик сматра да само снажна концентрациона влада у Републици Српској, коју би чинили предсједници политичких партија, може доносити брзе и оперативне мјере за многа питања која у међувремену буду отворена, те убрзати доношење политичког рјешења.

Каже да се актуелна криза неће завршити само наметањем једне одлуке, те да ће на нивоу владе бити потребно доносити брзе и оперативне мјере, за шта је концентрациона влада најбоље рјешење.

„Моја идеја је била да ми сви предсједници политичких партија будемо чланови владе. Та влада би се, пошто је концентрациона, концентрисала на актуелна питања и статус Републике Српске. Односила би се према свим досадашњим рјешењима, а видјели бисмо и на који начин би могли ојачати нашу позицију“, рекао је Додик.

Додик истиче да је сада дошао тренутак да се на сто поново ставе све преваре и изневјерена очекивања, као и ствари које се у националном и државном смислу нису исплатиле Републици Српској, а снагу за то има концентрациона влада.

„Нико није одбио то, остало је отворено питање, можда је то одбио овај тренутак, можда неки људи то нису до краја разумјели“, рекао је Додик.

 

Извор: РТРС

Остале Вијести