НОВОСТИ

Јеринић упутио отворено писмо Арнаутовићу: Намјерно сте ћутали до дана пребројавања

13/10/2022

Занемарили сте чињеницу да је Градска изборна комисија Добој све радила према вашим инструкцијама и упутама. Током примопредаје материјала, све је наведено, а ви сте свјесно и намјерно ћутали до дана пребројавања. Изнијели сте такву лавину лажи и оптужби на рачун Добојлија, да ја, први човјек града, немам право ћутати на исте, написао је Борис Јеринић.

 

Борис Јеринић

Борис Јеринић

 

“Уколико ЦИК данас не буде пребројавао прво Добој већ буду поништени избори у Добоју, како је чуо да је договорено са Кристијаном Шмитом, Арнаутовић може очекивати сљедећи одговор. Петицију 20.000 Добојлија према Парламенту БиХ за вашу смјену и колективну тужбу 20.000 Добојлија против Суада Арнаутовића. И до Стразбура ћемо ићи, част својих грађана не дам. Протест 20.000 Добојлија испред ЦИК-а”, написао је Јеринић.

Уколико Добојлијама не буде омогућен улазак у Сарајево, град у коме би сви грађани БиХ требали имати иста права, Јеринић је указао Арнаутовићу да је онда јасно да намјерно и свјесно подривају Дејтонски мировни споразум.

“Ничим нас заплашити нећете јер Добојлије су часно и поштено своју грађанску дужност обавиле. Сва опозиција, по вашим званичним подацима, у Добоју има 3.629 гласова и ви вјерујете тој мањини, статистичкој грешци да је Добој град превара? Знате и сами да није. Знате али не смијете налогодавцу рећи”, написао је Јеринић.

Јеринић је додао да ће се уздржати од ружних ријечи.

“Уздржаћу се од ружних ријечи, мада, ви не заслужујете никакво поштовање. Посљедњи пут вас упозоравам, сиђите с леђа грађанима Добоја. Ви, Суаде Арнаутовићу заустављате привредни развој Добоја, ви бацате љагу на Добој, ви уништавате један од већих градова у Републици Српској”, навео је Јеринић и наставио: “Док сам био замјеник министра одбране, слушао сам приче у Сарајеву о Суаду Арнаутовићу. И то, док је био начелник кабинета федералног министра унутрашњих послова да је свако јутро, прво отварао пошту, читао, копирао, па све враћао, лијепио и тек онда министру уносио. Копије је достављао паралелној структури тајне бошњачке полиције. Сада, размишљам, да ли је Суад Арнаутовић већ отворио вреће из Добоја? И ако јесте, коме ли сте материјал прослиједили”, нагласио је Јеринић у отвореном писму.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести