НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Џаферовић када нема шта да каже- дури се и изиграва жртву

05/06/2021

БЕОГРАД- Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић, као и увијек када нема шта да каже – надури се и изиграва жртву.

 

Александар Вулин

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин

 

 

“Као када из лењости и неспособности не обезбеди вакцину против ковида, а брани грађанима БиХ да спас траже у Србији”, рекао је Вулин, реагујући на Џаферовића, који је јуче у Црној Гори назвао “недостојним” и одбио да коментарише изјаву Вулина да Србија само води рачуна шта се дешава са српским народом у БиХ, кад нико други неће.

 

Вулин је истакао да Џаферовић није оспорио ниједан његов аргумент, а посебно не да је изјавио да је за њега Косово независно.

“Зато и не може да одговори како по његовој логици није независна и Република Српска”, рекао је Вулин.

Вулин је упитао да, ако је стварно представник свих грађана БиХ, зашто Џаферовићева партија СДА у свом програму предвиђа укидање Републике Српске и зашто код црногорског предсједника Мила Ђукановића иде са /чланом Предсједништва БиХ/ Жељком Комшићем, а не и са /предсједавајућим и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом/ Додиком?, преноси “Курир”.

А, када је ријеч о питањима на која нема одговора, Вулин је поновио ко је покушао да убије предсједника Србије Александра Вучића у Сребреници и зашто нико није ни ухапшен, ни осуђен.

“Зашто крај Вучића, док га је линчовала руља уз вриштање `Алаху акбар`, није био његов домаћин Алија Изетбеговић и зашто Насер Орић, доказани убица цивила, није у затвору? Много је питања, а дурење и изигравање жртве није одговор”, истакао је Вулин.

Поводом Џаферовићевић оптужби да се Вучић недавним састанком са представницима власти и опозиције Републике Српске мијеша у унутрашње ствари БиХ, Вулин је јуче изјавио да је предсједник Србије Александар Вучић предсједник свих Срба и да је његово право и обавеза да разговара са њима када им је тешко и одбацио наводе Џаферовића да се Србија према БиХ понаша патерналистички.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести