НОВОСТИ

Тегелтија: “Црвени картон” за поданичку политику опозиције

04/10/2022

Убједљивим побједама Жељке Цвијановић и Милорада Додика, те СНСД-а на свим нивоима, народ у Републици Српској дао је, фудбалским рјечником речено, “црвени картон” поданичкој и снисходљивој политици опозиције у Републици Српској према политичком Сарајеву и странцима, рекао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија.

 

 

– Та порука толико гласнo одзвања да ју мора чути и најзагриженији опозиционар, осим ако просто не жели и неће да је чује – истиче Тегелтија.

Како Тегелтија истиче, кад на нивоу БиХ Жељка Цвијановић побиједи Шаровића са скоро 100.000 гласова предности и кад СНСД добије сам 42 одсто гласова за Парламентарну скупштину БиХ, то је, како каже, ваљда јасан знак опозицији да “њихова поданичка снисходљива политика према политичком Сарајеву и странцима у Републици Српској, не да не пролази, него није уопште опција”.

– Кад Милорад Додик убједљиво побиједи за предсједника Републике Српске, а СНСД  на свим нивоима, то је знак опозицији да те народ не види као алтернативу и озбиљну политичку опцију, којој би повјерио државу и народ, да немаш никакву политичку понуду, осим да си “против” власти и на гласовима против желиш да градиш политику, а то не пролази – истиче Тегелтија.

Тегелтија наводи, да као шлаг на торту долази понашање Бранислава Бореновића и Јелене Тривић у изборној ноћи, које чак и оне које су за њих гласали, тјера да се покају због давања гласа тим људима, који су неозбиљни, неодговорни и спремни на инциденте у Републици Српској.

– Показало се да оваква опозиција једноставно није алтернатива у Републици Српској, да јој се не може повјерити држава и народ и то озбиљне људе у опозицији мора натјерати да ставе прст на чело и запитају се куд плови тај опозициони брод у Републици Српској – додаје Тегелтија.

Савјетник спрског члана Предсједништва каже како се још једна ствар показала индикативном.

– Поједини коалициони партнери СНСД-а очито су играли варијанту “свака игра свака добија” и то је нешто на шта ће СНСД морати да има адекватан одговор, јер таква непринципијелност појединаца, унутар коалиције нагриза цијелу владајућу коалицију – додаје Тегелтија.

Наводи да владајућа коалиција мора бити хомогена и поуздана, састављена од опција које су досљедне и посвећене истом циљу и тиму.

– Владајућа колација мора бити коалиција оних политичких опција, на које се увијек и без остатка може рачунати – закључио је Тегелтија.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести