НОВОСТИ

Цвијановић: Трас дијелила лекције шта да се ради у БиХ, а није знала шта да ради у Лондону

20/10/2022

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас поводом оставке британског премијера Лиз Трас да је та британска функционерка дијелила лекције шта треба да се ради у БиХ, али да очигледно није знала шта треба да се ради у Лондону.

 

Жељка Цвијановић.

 

“Није наше да се петљамо у изборе и именовања у другим земљама, као што ни њихово није да се петљају у наше унутрашње ствари. Али с каквом надобудношћу, а и прилично дрско је ова британска функционерка дијелила лекције шта треба да се ради у БиХ приликом њене недавне посјете Сарајеву, али очито није знала шта треба да се ради у Лондону”, написала је Цвијановићева на “Инстаграму”.

Цвијановићева је истакла да не треба изгубити из вида ни лажно објашњење Лиз Трас за санкције које је Велика Британија увела Милораду Додику и њој.

Она је навела да је, према анкетираним грађанима Велике Британије, Лиз Трас са краткотрајне премијерске позиције отишла заслужено.

“Што се тиче БиХ, спасити се може кроз свој устав и унутрашњи дијалог, а не тиме што ће бити играчка у туђим рукама”, закључила је Цвијановићева.

Остале Вијести