НОВОСТИ

“Ако ико сруши БиХ, срушиће је Бошњаци”

03/09/2023

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић оцијенила је да ако ико сруши БиХ, срушиће је Бошњаци, њихови радикални елементи, који кад год Срби обиљежавају годишњице својих страдања провоцирају и нападају, говоре погрдно, као да српски народ не смије причати о својим страдањима на овим просторима.

 

 

“Не знам шта они хоће. Зар није било довољно рата и страдања сва три народа и свих људи? И они који су преживјели на неки начин су страдали. Какав је то начин да се тражи сукоб?”, упитала је Рајилићева, реагујући на провокације у ФБиХ према Србима поводом обиљежавања сјећања на страдање Срба у Гаравицама, нападе у Јелаху, као и на другим мјестима гдје Срби обиљежавају неки догађај.

Она је изјавила Срни да није нормално да Бошњаци и радикални елементи из Федерације БиХ стално траже да изазову неки сукоб, те да је то потврда да Срби никада нису тражили рат, већ су га тражили или по нечијој инструкцији изазвали Бошњаци.

“Када они /Бошњаци/ обиљежавају по Републици Српској ником од Срба не пада на памет да тако нешто ради. Ако ико сруши БиХ, срушиће је Бошњаци – управо њихови радикални елементи”, нагласила је Рајилићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести