НОВОСТИ

Амиџић: Напустио бих Савјет министара ако би био подржан захтјев Министарства одбране

19/09/2023

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић изјавио је да би напустио Савјет министара, у случају да буде уважен захтјев Министарства одбране за буџет од 1,7 милијарди КМ.

– Званична политика партије из које ја долазим и предсједника партије /Милорада Додика/ јесте да се такве ствари не подрже. Од мене се очекује да подржимо ствари које се односе на квалитет живљења људи на овом простору и ја те ставове дијелим – рекао је Амиџић у Сарајеву.

 

Амиџић је истакао да је проблем БиХ у Сарајеву, а не у неком другом граду, те да је проблем унутар институција, а не ентитета.

 

– Људи који живе у Федерацији БиХ лагодиније се осјећају када направе овакву конференцију за новинаре у свом граду и ја бих се лагодније осјећао да направим конференцију у Бањалуци. Не, ја сам желио да то урадим овдје да бих указао да је проблем БиХ у Сарајеву – додао је Амиџић.

 

Он је нагласио да финансијска стабилност земље није само у његовим већ у рукама свих који раде у Сарајеву.

 

Говорећи о захтјевима за олакшице грађанима, Амиџић је навео да ће се у наредном периоду бавити иницијативом за ослобађање од плаћања ПДВ-а на прву некретнину.

 

– Мислим да постоји добра пракса у региону, морамо да сагледамо финансијске ефекте такве одлуке – рекао је Амиџић.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести