НОВОСТИ

Амиџић: Наши партнери из ФБиХ су под притиском страних фактора

11/02/2024

Резултати учесталих састанака представника српских, хрватских и бошњачких партија које чине власт на нивоу БиХ не могу бити позитивни све док су наши партнери из ФБиХ под притиском страног фактора – навео је генерални секретар СНСД-а и актуелни министар финансија у Савјету министара Срђан Амиџић.


Истакао је да је против институције високог представника, као и против мијешања странаца у унутрашња питања БиХ.

– Када би федерални партнери испоштовали оно што се договори на састанку, били бисмо ближе консензусу али под притиском страног фактора они договорено промијене – рекао је Амиџић.

Сматра да колеге из Федерације БиХ треба да одрасту, размишљају својом главом и договорено проведу на терену.

Странцима одговара баш оваква ситуација у БиХ, каже Амиџић.

– Не желимо да живимо под протекторатом. Како БиХ може функционисати ако ће неко са стране говорити како и шта да радимо – упитао је Амиџић.

Коментаришући то што је пред радним групама посао око усаглашавања спорних питања у законима о спречавању сукоба интереса, судовима БиХ и Изборног закона за условни почетак преговора са Европском Унијом, Амиџић каже да то нису тешка питања али мора постојати уважавање жеље три народа.

Говорећи о суђењу предсједнику Републике Српске Милораду Додику због непоштовања одлука Кристијана Шмита, Амиџић је рекао је да је Додик само радио свој посао и додао да то суђење представља суђење свима нама у Српској.

Остале Вијести