НОВОСТИ

Амиџић: Шамац се користио као платформа за борбу с републичким властима, то треба промијенити

17/05/2024

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић поручио је да се у претходном периоду Шамац користио као платформа за борбу против републичких власти, што треба промијенити и радити у интересу грађана.

 

 

“Када је у питању Шамац и свака друга локална заједница, треба да се ради у интересима грађана и да се иде у правцу онога што јесу потребе људи који живе у Шамцу”, истакао је Амиџић и додао:

“Оно што нама сасвим сигурно није драго је да се у протеклом периоду Шамац користио као платформа за борбу са републичким властима, да се остваре одређени политички циљеви, приликом чега су занемарене свакодневне потребе и оно што јесте свакодневица у овој локалној заједници. С те стране, нама је прије свега неопходна сарадња, да постоји разумијевање са локалног и републичког нивоа и изузетно смо разочарани да неки пројекти и иницијативе, гдје смо ишли са републичког нивоа према Шамцу нисмо наишли на одговор када је у питању локална заједница”.

Амиџић је, послије представљања кандидата СНСД-а за начелника Шамца, истакао да политика треба да буде терен на којем се воде политичке битке, али не смије никако да буде испред онога што јесу потребе унутар саме општине.

“С те стране, то није добро и ја бих волио да се та пракса промијени и да дођемо у ситуацију да овдје имамо саговорнике како би неке ствари, које треба откочити, откочити и завршили на задовољство свих”, закључио је Амиџић.

Подсјећамо, Савез независних социјалдемократа представио је данас кандидата за начелника Општине Шамац.

У трку за начелничку функцију испред ове странке и коалиционих партнера ићи ће Милан Ђурђевић.

Представљању кандидата, осим Амиџића, присуствовали су и организациони секретар СНСД-а Игор Додик, као и министри у Влади Српске Саво Минић и Денис Шулић.

Остале Вијести