НОВОСТИ

Амиџић: Сви који оду у Сарајево могу разумјети колика је комплексност БиХ (ВИДЕО)

09/05/2024

Министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић изјавио је да је БиХ економски неодржива земља и да се бори за милијарду обећаних из претприступних фондова ЕУ.

 

“Подсјетићу да имамо више од 700 милиона КМ на рачунима, што су средства која су у оба ентитета издвојена за путеве, енергетски систем и мрежу и унапређење комуникација, али да нема гласа из Федерације БиХ (ФБиХ) да та средства буду подијељена”, рекао је Амиџић.

Нажалост, каже Амиџић, некоме је важније да ли ће набавити хеликоптер и у јавности пласирати бомбастичне изјаве о наводним војним камповима у Републици Српској.

Он је указао да Република Српска жели своју самосталност, али прихвата дејтонски оквир БиХ, што мора да учини и ФБиХ.

“Покушај наметања резолуције о Сребреници је највећи напад на српски народ”
Ниједан потез из Српске није био ствар непромишљене политичке акције, већ реакције на потез који је повукао ОХР, нека од амбасада или колеге из ФБиХ”, рекао је Амиџић за РТРС.

Он је истакао да из ФБиХ морају да прихвате да Република Српска не може да нестане, да Српска штити своје интересе и представља јединствен економски простор.

Амиџић је рекао да ФБиХ мора да прихвати дејтонски оквир БиХ, јер уколико желе да нешто намећу тиме гурају Републику Српску из БиХ, додајући да у том контексту постоји упорно настојање да од Савјета министара направе владу, што Савјет то није.Он је навео да у Савјету министара неријетко преовладавају политички интереси, што је случај и приликом одлучивањем, у чему се огледа сав бесмисао БиХ.

Амиџић је истакао да министри из Републике Српске у Савјету министара имају јасно дефинисане ставове, док је код колега из ФБиХ присутно мишљење страног фактора.

Када је ријеч о испуњавању обавеза на европском путу БиХ, Амиџић је подсјетио да је постигнут договор са партнерима из ФБиХ до момента док нису обавили пар телефонских позива у којима им је речено да се врате на почетне позиције.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести