НОВОСТИ

Аулић: Црнадак јавно говори оно што смисле Марфи и Шмит

09/12/2023

Игор Црнадак је портпарол антисрпских снага које спроводе удружени злочиначки, политички и правосудни подухват против Републике Српске, оцијенио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић.

 

 

Аулић је рекао да оно што амерички амбасадор Мајкл Марфи и Кристијан Шмит смисле на својим сећијама, то Црнадак саопштава јавно.

– Црнадак не само да подржава правосудну инквизицију против институција Српске, већ му сада сметају и грађани који против тога дижу глас пред Судом БиХ – истакао је Аулић коментаришући Црнаткову изјаву о недавном скупу подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику пред Судом БиХ.

Аулић је навео да су за Црнатка, баш као и за политичко Сарајево, Срби добри једино онда када ћуте и не супротстављају се неуставном иживљавању над Српском и њеним институцијама.

– Посебно су срамне његове увреде на рачун окупљених пред Судом БиХ, међу којима је било и оних који су крварили и оставили здравље и дијелове тијела у борби за Републику Српску. Њих Црнадак данас назива плаћеницима и милионерима, што говори искључиво о њему, а не о тим људима – истакао је Аулић.

Према његовим ријечима, није ни чудо што се његова политичка тежина мјери са око три хиљаде гласова, с обзиром да заступа интересе Марфија и Шмита, а не Републике Српске и њених грађана.

Црнадак је данас у Добоју коментарисао скуп подршке предсједнику Републике и том приликом је рекао да се “не смије дозволити да се Република Српска увуче у тоталну изолацију и да буде у сукобу са читавим свијетом, само због интереса појединаца из врха СНСД-а”.

Остале Вијести