НОВОСТИ

Аулић: Усијане главе попут Патковића отварају простор за сукобе и угрожавају безбједност у БиХ

17/11/2023

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Саша Аулић рекао је да је Шериф Патковић доказ да је Златко Лагумџија дјелимично у праву, барем што се тиче сукоба у Гази и посљедица по БиХ.

 

 

“То је човјек који је у рату командовао злогласном бригадом тзв. Армије БиХ, да би се прије пар дана јавно ставио на располагање терористичком Хамасу. Такве усијане главе попут Патковића отварају простор за сукобе и угрожавају безбједност у БиХ”, истакао је Аулић за Срну реагујући на изјаву Лагумџије да “агресија на Газу и Украјину отвара простор за сукобе на западном Балкану”.

Он је оцијенио да са тих људи безбједносне службе не би смјеле да скидају поглед, јер ко зна шта раде иза завјесе, када се јавно и отворено нуде терористичким организацијама.

“Њих такође нећете видјети на црним листама земаља које су Хамас прогласиле терористичком организацијом, али хоћете оне које досљедно поштују Устав и Дејтонски мировни споразум. То говори о лицемјерју водећих западних земаља који се у БиХ боре против непостојећих пријетњи, док игноришу оне стварне”, нагласио је Аулић.

Према његовим ријечима, баш као и Лагумџија који уопштеном причом о сукобима настоји привући пажњу на БиХ, свјесно прећуткујући стварне ризике по мир и стабилност.

“А они се крију не само у Шерифу Патковићу, већ и у разним патковићима широм Федерације БиХ о којима очигредно више брину стране обавјештајне службе, него надлежне домаће институције којима је то у опису посла”, рекао је Аулић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести