НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Бећировић у Лондону потрошио скоро 10.000 КМ сједећи по ВИП салонима

21/08/2023

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић од 2. до 5. јула ове године боравио је у Лондону, а на услуге ВИП салона на аеродромима Гатwицк и Хеатхроw је потрошено чак 9.150 КМ. Ни ово није шокантно колико је шокантан његов одговор. На питање зашто је потрошио толике паре ни за шта у Лондону, Бећировићу уста пуна Републике Српске.

 

Денис Бећировић (Фото: Предсједништво Босне и Херцеговине)

 

Био је 2. јули када је Денис Бећировић с делегацијом слетио на лондонски Гатwицк.

Умјесто да изађу с аеродрома и упуте се ка хотелу или на неку другу локацију, они су донијели одлуку да прво оду у ВИП салон аеродрома и ту потроше 1.380 фунти (3.158 КМ).

Током три дана боравка у Лондону делегација БиХ је рентала и аутомобил, а то је коштало 1.930 фунти (4.417 КМ).

Након обављених састанака у Лондону, између осталог и са британским премијером Рисхијем Сунаком, Бећировићева делегација је 5. јула кренула кући.

Лет им је био са лондонског аеродрома Хеатхроw, а делегација је авион одлучила сачекати у ВИП салону чије услуге су плаћене 2.640 фунти или 6.042 КМ.

Дакле, на услуге ВИП салона и изнајмљивање аутомобила за три дана у Лондону је потрошено је 13.617. На ту цифру треба додати цијене авиокарти и смјештаја.

Иако је јасно да високе делегације имају одређене повластице као што је кориштење и ВИП салона на аеродромима, поставља се питање оправданости нарочито у случајевима када се на аеродрому не планира провести дуже времена прије лета, а да не говоримо о одласку у ВИП салон при самом доласку на дестинацију.

Амбасада БиХ је платила ове трошкове те је тражила да их Предсједништво БиХ рефундира.

За Бећировића је све то медијска харанга и покушај скретања пажње са тога да су он и колега му Комшић у посјети Укарајини. А онда умјесто да каже зашто је потрошио новац у приватне сврхе јер није ријеч о званичној посјети, осуо је паљбу на Републику Српску, буџет Предсједника и његове трошкове. А тврди и да је ријеч о веома успјешној посјети иако ефекти у јавности нико није чуо.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести