НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Благојевић: Господине Шмит, немојте лагати

01/09/2023

Кристијан Шмит, самозвани “високи представник”, у саопштењу за јавност Канцеларије ОХР-а од 1.9.2023. године изнио је лаж, рекавши: “Међуентитеска линија разграничења није граница између Републике Српске и Федерације БиХ него искључиво административна линија”, истакао је професор уставног права Милан Благојевић.

 

Милан Благојевић

 

Текст професора Благојевића преносимо у цијелости:

Кристијан Шмит, самозвани “високи представник”, у саопштењу за јавност Канцеларије ОХР-а од 1.9.2023. године изнио је лаж, рекавши: “Међуентитеска линија разграничења није граница између Републике Српске и Федерације БиХ него искључиво административна линија”.

Господине Шмит, немојте да лажете него прије што изнесете овакву неистину, којом смишљено обмањујете овдашњу и свјетску јавност, прочитајте шта је прописано Анексом 2 Дејтонског мировног споразума. Погледајте текст члана 1 тог анекса у којем је уговорено између тадашње Р БиХ те Републике Српске и Федерације БиХ, а тиме и прописано, толико јасно на енглеском језику:

“Тхе БОУНДАРY бетwеен тхе Федератион оф Босниа анд Херзеговина анд тхе Република Српска (тхе Интер-Ентитy БОУНДАРY Лине) схалл бе ас делинеатед он тхе мап ат тхе Аппендиx “.

Видите, господине Шмит, ако ви лажете, а лажете дебело, не лаже цитирани члан правно ваљаног међународног уговора, јер он не прописује никакву административну (АДМИНИСТРАТИВЕ) линију, како бисте ви да обманете, већ границу (БОРДЕР), прописавши да ће:

“ГРАНИЦА између Федерације БиХ и Републике Српске бити она како је означена делинеацијом на мапи у Додатку”.

То је текст Дејтонског мировног споразума у верзији на енглеском језику, коју је Генералној скупштини УН и Савјету безбједности УН доставила ни мање ни више до Мадлен Олбрајт, тадашњи државни секретар САД, уз њено службено писмо од 30.11.1995. године, а што је у наведене двије институције УН службено заведено под бројем А/50/790 С/1995/999 од 30.11.1995. и доступно је на интернету, осим уколико ви, господине Шмит, не удесите да након овога буде уклоњено са интернета. У том случају, за вашу информацију, ја сам све то већ похранио у мојој приватној збирци.

Када имате све ово у виду, постаје очигледно не само да се не ради о административној линији, како ви слагасте, већ о граници између Федерације БиХ и Републике Српске, него постаје јасно и зашто у Уставу БиХ није прописано нити је могло бити прописано да постоји имовина БиХ.

Није то могло бити прописано Уставом, као Анексом 4 Дејтонског споразума, када је прије тога Анексом 2 тог истог споразума уговорена ГРАНИЦА између Федерације БиХ и Републике Српске, чиме је извршена и подјела територије којом је Републици Српској припало 49 одсто, а Федерацији БиХ 51 одсто, а таква подјела територије значи да оно што се налази на територији Републике Српске припада њој, а не БиХ.

Ето, дакле, зашто Устав БиХ није могао прописати нити је прописао да имовина припада БиХ, чиме бисте ви господине Шмит такође да обманете домаћу и свјетску јавност.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести