НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Бошњачком институту из Канаде поново смета Милорад Којић

02/02/2023

Институту за истраживање геноцида из Канаде поново је засметао Милорад Којић. Овај пут јер му је додијељен замјенски мандат по коме ће бити посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

 

Милорад Којић

Милорад Којић фото: АТВ

 

Да то спријечи у помоћ су позвали кристијана Шмита. Тако нешто је нонсенс, глупост и будалаштина, поручује Милорад Додик.

“То је ствар изборне комисије, изборне воље народа. Милорад Којић је посланик који је прошао на листи, верификован, и нема ни једне препреке, то што се њима не свиђа и даље им се неће свиђати какве везе има институт из Канаде са нашим изборима“, поручује предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Такав захтјев није ништа ново кажу из Борачке организације Републике Српске. Напади кажу обично крену од невладиног сектора који је близак политичким елитама које доносе одлуке. Којића не желе да би спријечили да се чује било каква истина о страдању Срба.

“Што се Којића тиче рекао бих да је он у овоме свему човјек који је дио мозаика и веће замисли перфидних којима се покушава доћи до одређених циљева у БиХ. Он је жртва своје професионалности и свог професионалног рада“, каже предсједник Борачке организације Српске Радан Остојић.

Милорад Којић је човјек који говори истину, знају то добро у Удружењу жена жртава рата Републике Српске. Све што ради радиће за Републику Српску и српски народ а то што канадски институт тражи је бесмислено.

“Милорад Којић није никакв негатор злочина, него човјек који говори истину ради професионално и све што је рекао свако слово му је тачно а камоли реченица. Друго, Којић је заслужио својим радом и истином да заузме једну од највиших позиција у БИХ”, каже предсједник Удружења жена жртава рата Српске Божица Живковић Рајилић.

То што кажу из канадског института за истраживање геноцида не треба никога да дотиче – сматрају аналитичари. Којић у Парламенту је добра вијест и он је неко ко треба да доноси одлуке и расправља о њима. А то што неко позива на правно насиље попут прекрајања изборне воље је апсурд.

“Ова декларација или ови њихови позиви Шмиту су нешто што треба да наруши хармонију у БиХ и створи проблем то смо навикли од таквих Удружења која су блиска СДА и који су само ту да би унијели раздор унутар БИХ”, сматра аналитичар Филип Матић.

Није први пут да Милорад Којић боде очи канадског удружења. Сметало им је и да буде члан за праћење спровођења Ревидиране стратегије за ратне злочине, сад им смета као посланик у бх. парламенту. Без обзира на то Којићу је ЦИК додијелио замјенски мандат који је он и прихватио. То мјесто му је припало након што је Зоран Тегелтија добио министарску фотељу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести