НОВОСТИ

Брнабић: Људи какав је Бећировић јесу највећа претња миру

10/06/2024

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић поручила је данас поводом изјаве предсједавајућег Председништва Босне и Херцеговине Дениса Бећировића у вези са Декларацијом Свесрпског сабора да је забрињавајуће то што он није прочитао Дејтонски споразум и нагласила да се читава његова политика своди на мржњу према предсједнику Србије Александру Вучићу.

Ана Брнабић

Брнабић је у објави на платформи X оцијенила да су “такви људи, какав је нажалост Бећировић”, највећа пријетња миру и да су “највећи и непоправљиви екстремисти”.

 

Навела је да је велика срећа за регион је “што је његов утицај, сумма суммарум, раван нули”.

 

– Хајде и некако што господин Бећировић није прочитао Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа која је усвојена у суботу, 8. јуна, али изгледа да он никада није прочитао ни Дејтонски мировни споразум, што је посебно забрињавајуће. Но, добро – тако вам је то када вам се читава политика своди на то да мрзиш Вучића – навела је Брнабић.

 

Како је додала, за то није потребно ни читати декларације, ни мировне споразуме који су стуб БиХ, ни пажљиво слушати говоре.

 

– За то је потребно само да се препустиш мржњи. Пробудиш се ујутру – мрзиш Вучића. Сат откуца подне – мрзиш Вучића. Легнеш да спаваш – мрзиш Вучића. Онда ти неки гласић каже да је тај Вучић баш тај дан рекао да нам је најважнији мир, да сви треба да се врате поштовању Дејтонског мировног споразума, да никоме не желимо лоше и да је посебно важан суживот са свима. Нема везе – ти и даље мрзиш Вучића – навела је Брнабић.

 

Бећировић је рекао да је Свесрпски сабор опасан пројекат предсједника Србије Александра Вучића, који је, како тврди, директно повезан с покушајима Русије да “дестабилизује Југоисточну Европу и скрене пажњу с руске агресије на Украјину”.

Остале Вијести