НОВОСТИ

Ћорић: Народ одлучан у одбрани својих институција и нема повлачења

04/11/2023

Народ у Републици Српској је одлучније него икада стао у одбрану својих институција и одлучно рекао “не” вишегодишњим притисцима политичког Сарајева и његових страних ментора чији је једини циљ урушавање и развлашћивање институција Српске, изјавио је Срни члан Главног одбора СНСД Недељко Ћорић.

 

Ћорић је навео да се та порука јасно могла чути од народа који се јуче окупио на Црвеном брду код Угљевика како би пружио подршку институцијама Републике Српске.

– Свједоци смо народног бунта и отпора према неправди коју нам намећу западне силе – оцијенио је Ћорић.

Према његовим ријечима, нешто слично виђено је и прошле године када се народ подигао против неправде и правног насиља које је спремала Централна изборна комисија БиХ.

– Увидјевши сложност и снагу нашег народа, који је увијек устајао против неправде и окупатора, попустили су и донијели праведну одлуку. Пошто и иза овог монтираног процеса против Српске стоје исти центри моћи, сигуран сам да ће и овог пута тако поступити, јер је свима јасно да се ми нећемо повући у борби за заштиту институција Републике Српске – истакао је Ћорић.

Он је поручио да је доста са притисцима на предсједника Републике Српске, понижења српског народа, прекрајања Дејтона.

– Доста је пријетњи и уцјена према свима који не играју по нотама Башчаршије и међународне заједнице. Народ је рекао своје – граница постоји и нема повлачења – закључио је Ћорић.

Скуп “Граница постоји” одржан је синоћ на локацији Црвено брдо у Угљевику, на међуентитетској граници према Теочаку, уз присуство око 2.800 грађана.

Скупови “Граница постоји” претходно су одржани у Љубињу, Језеру, Новом Горажду, Пелагићеву, Добоју, у општини Источни Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

Окупљања народа почела су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намјера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Српске Милоша Лукића.

Остале Вијести