НОВОСТИ

Цвијановић: Имамо право да се окупимо и нико нас неће спријечити (ВИДЕО)

01/09/2023

Имамо право да се окупимо на међуентитетској линији и нико из Федерације БиХ не може нас спријечити у томе, јер је Република Српска демократска земља у којој свако има право да искаже своје мишљење у складу са законом, истакла је данас српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

 

 

– Осуђујем пријетње из ФБиХ, односно из Министарства унутрашњих послова ФБиХ, али и других који нам држе предавања о демократији, а када треба да покажу демократију на простору Федерације, онда је нема – рекла је Цвијановићева.

 

Она је нагласила да не види проблем у организовању протеста у Сарајеву, испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ, а који је забранила сарајевска полиција, наводећи да је ријеч о политичкој, а не одлуци заснованој на слову закона.

 

– Не знам у чему је проблем да Одбор за заштиту прва Срба у ФБиХ организује протест, кад могу да протестују разне политичке партије и долазе чак пред зграду ОХР-а и правосудне институције – рекла је Цвијановићева.

 

Она је нагласила да је очито да иза свега стоји политичка забрана, али да ће се грађани Републике Српске окупити на међуентитетској линији.

 

– Битно је што ће грађани из Републике Српске радити оно што они мисле да треба да раде – ако треба да протестују, они ће протестовати. Биће послата јасна порука свима онима који нас деценијама малтертирају и захтијевају од нас да признајемо и шта јесмо и шта нисмо – нагласила је Цвијановићева.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести