НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Цвијановић: Конаковићева прича је чиста брука

02/07/2023

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је чиста брука ово што прича Елмедин Конаковић након састанка политичких партнера у Коњицу.

 

Жељка Цвијановић Фото: СРНА

 

На питање Срне да прокоментарише изјаву Конаковића да су га упозорили прије састанка у Коњицу да су, како каже, “они дошли да направе проблем” и да су можда знали да ће Кристијан Шмит донијети одлуку, Цвијановићева је рекла да зна да он мора да се правда пред својом публиком, али да ово стварно превазилази све границе.

“Слушам 24 часа њихове интерпретације састанка које су хистеричне и бесмислене. Ко је дошао да направи проблем – Милорад Додик, Радован Вишковић и Жељка Цвијановић? Шта то, питам Конаковића, какав проблем и ко је то дошао?”, упитала је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Она је навела да је политичким партнерима на нивоу БиХ на јучерашњем састанку у Коњицу рекла да имају слабе тачке у провођењу договора који су са СНСД-ом направили прије пар мјесеци и Конаковић се сложио и рекао да раде на томе.

“Рекла сам да треба имплементирати свих 14 приоритета, а он је рекао да није сигуран шта они подразумијевају. Е, па не можеш рећи да си министар иностраних послова, да млатиш по Бриселу, а не знаш шта Брисел тражи. Успут, рекао је да то звучи као уцјена. Рекла сам ако је тако, онда повлачимо приједлог да испуњавамо приоротете. Не треба нам 14 приоритета, сложили смо се. Значи, нама, јер има тринаест и по проблематичних, а њима пола једног. Да не кажем ко је рекао да од Европе нема ништа”, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да су на састанак довели ратног шефа АИД-а који је тамо млатио празну сламу и добио одговор какав заслужује.

“И сад Конаковић прича како је неко дошао на тај састанак, а то ваљда неко од нас троје, да прави проблеме. Ако наставе да причају глупости, онда ћу јавно испричати и остало са тог састанка”, нагласила је Цвијановићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести