НОВОСТИ

Цвијановић: Мехмедовићева изјава потврда да БиХ највећу штету праве они који је тобоже бране

04/09/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је нечувено шта су све у стању да изјаве поједини бошњачки политичари, а да при томе вјерују да ће њих и државу коју наводно бране неко сматрати озбиљним.

 

 

Реагујући на изјаву Шемсудина Мехмедовића да су мирни протести подршке институцијама Српске стратегија уништења БиХ разрађена на недавном састанку званичника региона у Будимпешти, Цвијановићева је изјавила да је срамно и скандалозно то што Мехмедовић у своју острашћену каљужу увлачи чак и предсједнике Србије, Турске и Азербејџана, као и премијера Мађарске који су сви лидери од формата и земље од угледа каква БиХ због Мехмедовића и њему сличних никада неће бити.

Она је истакла да је Мехмедовићева изјава само једна у низу од потврда да БиХ највећу штету праве они који је тобоже бране јер ништа нису у стању урадити сами, већ као бијесне главе ударају на све стране и моле за интервенцију странаца, и то баш оних који су заједно с њима успјели да БиХ срозају до самог дна.

Цвијановићева је поручила да им ту није крива Република Српска.

– Као српски члан Предсједништва БиХ и као грађанин имам право да учествујем у било којим протестима за које оцијеним да су оправдани. А, они који су организовани због тортуре и неправде коју трпе грађани Републике Српске, њене институције и изабрани представници су итекако оправдани – нагласила је Цвијановићева за Срну.

Остале Вијести