НОВОСТИ

Цвијановић: Мој однос према санкцијама биће веома институционалан, оне не доприносе рјешавању проблема

01/08/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да јој некад те санкције, које Американци сад штанцају као на траци, више личе на трик да се умире Бошњаци, него да се заиста казне они којима су намијењене.

 

– А поготово што оне не доприносе рјешавању неког проблема већ су само показатељ да не постоји никаква права стратегија, а ни воља да се земља уведе у уставни ред и политичку стабилност – нагласила је Цвијановићева у изјави за Срну упитана да прокоментарише санкције које су САД увеле њој, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу, предсједнику Народне скупштине Ненаду Стевандићу и министру правде Милошу Букејловићу.

 

Истакла је да је глупост та нека небулоза да морате прихватити да је нормално то да вам неки неизабрани странац доноси законе умјесто домаћих институција, или да вам стално пријете неким тужлаштвом због политичког става, или да вам мора постати нормално да вас неко са стране санкционише јер не волите кад вам странци у Уставном суду доносе неуставне одлуке.

 

– Никакве то везе нема са Дејтонским споразумом, нити ишта значи са аспекта тога ко га поштује, а ко не – оцијенила је Цвијановићева.

 

Српски члан Предсједништва БиХ је рекла да јој је посебно занимљив дио образложења како су те санкције усмјерене искључиво на појединце, а не на институције или позиције у власти које они обављају.

 

– Уопште не знам како су то раздвојили, али са сигурношћу знам да ће мој однос према овим санкцијана у сваком случају бити веома институционалан – поручила је Цвијановићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести