НОВОСТИ

Цвијановић: Надам се да је Шмитова пријетња лични став исфрустрираног појединца, а не његове земље, поготово не ЕУ

11/11/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је нечувено шта је у стању да изговори неизабрани странац Кристијан Шмит у земљи чији Устав каже да је демократска, а овај појединац би и даље да узурпира уставна права парламента.

 

 

– Да ствар буде гора, још пријети да би смјењивао људе како је то радио Педи Ешдаун, који је смјењивао демократски изабране људе, остављајући их без права да пред судом доказују своју невиност. И то је узор Кристијану Шмиту, заиста нечувено – рекла је Цвијановићева Срни упитана да прокоментарише Шмитове пријетњи да би могао посегнути за истим мјерама као својевремено Педи Ешдаун, који је само у једом дану 2004. године смијенио 59 функционера, а од 2002. до 2006. наметнуо више од 400 одлука.

Цвијановић је рекла да се нада да је ова пријетња лични став исфрустрираног појединца, а не став његове земље, а поготово не Европске уније.

– Како надмено, бахато и безобразно звуче његове изјаве и како је јадно шта су ови страни намјесници и диктатори у стању да кажу или ураде ширећи демагогију и лаж да све то раде да би нама у БиХ било тобоже боље. Истина је да нам је од њих, и њихових акција било све горе – констатовала је Цвијановић.

Она је указала да треба бити искрен и рећи да су они озбиљна пријетња Дејтонском споразуму, да се поигравају међународним уговором, али и судбином БиХ, а зашто не рећи и да су навијачки настројени.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести