НОВОСТИ

Цвијановић: Неизабрани странац враћа БиХ три корака уназад са намјером изазивања хаоса

26/03/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Кристијан Шмит није високи представник, а све и да јесте не би имао право да намеће одлуке и мијења законе.

 

 

Када год представници народа у БиХ направе корак напријед, Шмит нас врати три уназад. Ово је шамар демократском процесу и европском путу БиХ, а шамарчина ЕУ – констатовала је Цвијановић, упитана да прокоментарише Шмитово “наметање” измјена Изборног закона у БиХ.

Она је истакла да је очигледно да Шмит, заједно са својим менторима и налогодавцима, диктаторским одлукама свјесно урушава кредибилитет ЕУ у БиХ.

Цвијановић је рекла да је нечувено да неизабрани странац намеће одлуке било којој чланици УН, а посебно у земљи која је на прагу отпочињања преговора са ЕУ.

– Ово ће за посљедицу имати додатно усложњавање политичке ситуације у БиХ, што је очигледно и била Шмитова замисао. Намјера је изазвати хаос и показати да двије стране нису БиХ и ЕУ – истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је познато да БиХ нема кредибилитет јер су га уништили страни мешетари задњих деценија држећи БиХ у статусу колоније.

– Али, они који управљају Шмитом желе показати да је и ЕУ њихова колонија и, нажалост у томе су успјели и то не штипкањем и гуркањем у бок  ли у леђа, већ песницом у чело. Толико о еуфорији и преговарачком статусу – поручила је Цвиијановић за Срну.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести