НОВОСТИ

Цвијановић: Опозицији и амбасадама план неће поћи за руком, иза Додика стоји народ

18/12/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да опозицији и појединим амбасадама неће поћи за руком план да са политичке сцене уклоне предсједника Републике Српске Милорада Додика, јер иза њега стоје гласачи који су га бирали на демократским изборима.

 

 

Цвијановић је, након што су се у појединим медијима појавиле информације о разговору представника опозиције и појединих амбасадора о уклањању са политичке сцене Додика, да појединци желе да се преко Суда БиХ обрачунају са неким са ким не могу политички да се носе и да се то више и не крије.

– То им неће поћи за руком јер иза предсједника Републике Српске Милорада Додика стоје гласачи који су га бирали на демократским изборима – рекла је Цвијановић.

Она је указала да разни мешетари покушавају да искористе било шта и било кога да дођу до свог циља.

– То не може проћи без одговора институција и народа. Ми нисмо играчка. Имамо институције и учествујемо у демократским процесима – истакла је Цвијановић.

Цвијановић је навела да Српска на изборима бира своје представнике, те да постоји начин да се преиспита било каква одлука и то искључиво у институцијама Републике Српске чија је то надлежност.

– Злоупотребљавати правосуђе да би се са неким обрачунавали и још се хвалити да разговарате са опозицијом о томе је апослутно недопустиво. До сада су такви били и биће кажњени од стране народа – рекла је Цвијановић.

Истакла је да су обрачуни евидентни, али да није спојиво говорити о Бакиру Изетбеговићу који је изгубио изборе и Милораду Додику који има апсолутну подршку и политички капацитет у Републици Српској.

– Они су натјерали Алију Изетбеговића да напусти јавни живот након терористичког напада у САД када је утврђено да су они који су учествовали у тим нападима 11. септембра били припадници такозване Армије БиХ којом је командовао Изетбеговић – навела је Цвијановић.

Она је указала да је разлика и у томе што је Бакир Изетбеговић изгубио изборе, док Додик није учествовао, нити финансирао нешто што је пријетња безбједности.

– Милорад Додик је прошао сву процедуру и мислим да опозицији ни овај пут неће успјети да одради тај прљави посао захваљујући странцима, нити ће странци успјети у својој намјери – закључила је Цвијановић.

Поједини медији пишу да се лидери опозиције из Српске састају са амбасадорима у БиХ и добијају информације да је, након лидера СДА Бакира Изетбеговића, предсједник Српске Милорад Додик на реду да буде склоњен са политичке сцене.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести