НОВОСТИ

Цвијановић: Предсједништво не може бити овлаштени предлагач закона о имовини; У питању обично политиканство

21/10/2024

Ово је било беспредметно и у питању је најобичније политиканство. Предсједништво не може бити овлаштени предлагач закона о државној имовини, јер оно у складу са Уставом може предлагати законе само из домена својих надлежности, поручила је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

 

 

– Овај приједлог закона завршиће исто као што је завршио и приједлог закона о гасу који су иста два члана Предсједништва усвојила прегласавањем прије годину дана и који је Колегијум Представничког дома одбио, са образложењем да Предсједништво за ту материју није овлаштени предлагач, тако да се Парламентарна скупштина није ни бавила тим приједлогом. Овдје два члана Предсједништва глуме да су кобајаги заштитници кобајаги државе, а свјесни су да је њихова мисија унапријед осуђена на пропаст – поручила је Цвијановићева.

На данашњој сједници Предсједништва БиХ прегласана је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић јер су хрватски члан Жељко Комшић и бошњачки члан Денис Бећировић гласали за Приједлог закона о државној имовини.

Подсјетимо, Уставом БиХ и Дејтонским споразумом имовина не припада БиХ, већ искључиво ентитетима.

Коментари

1

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести