НОВОСТИ

Цвијановић: Радује ме јединство посланика Српске, без обзира припадају ли власти или опозицији

20/10/2023

Висок степен јединства народних посланика Републике Српске, без обзира припадају ли власти или опозицији ме радује, рекла је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић, након посебне сједнице Народне скупштине Српске.

 

 

– Наши народни посланици су препознали какве све замке постоје, на разним мјестима, укључујући Предсједништво БиХ – истакла је Цвијановићева.

Цвијановић је истакла да је захвална што су посланици потврдили њен став.

– Апсолутно осуђујем да Предсједништво БиХ уопште долази до одређених ставова прегласавањем на начин да кињи неки од ентитета. Очито да моје колеге, односно мој колега, је знао да ће Народна скупштина стати у одбрану мог става. Показали смо да се не може злоупотребљавати заједничка институција. Сваки пут кад процијеним да је у питању повреда интереса Српске, обратићу се посланицима и Народној скупштини Републике Српске – истакла је она.

Како је она додала, најбољи одговор на прегласавање српског члана у Предсједништву БиХ је онај који даје Народна скупштина Републике Српске.

Посланици Народне скупштине Републике Српске подржали су на посебној сједници вето о заштити виталног ентитетског интереса, који је покренула српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести