НОВОСТИ

Цвијановић: Шмит свјестан да стоји на стакленим и нелегалним ногама

09/12/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да Ангела Меркел није предложила Кристијана Шмита за високог представника у БиХ да намеће законе и иживљава се над демократски изабраним институцијама у БиХ, већ да га удоми јер за њега није више било политичког посла у његовој земљи.

 

 

На питање да прокоментарише изјаву Кристијана Шмита, који се лажно представља за високог представника у БиХ, да га је на ту позицију именовао ПИК на приједлог бившег њемачког канцелара Ангеле Меркел, Цвијановић је рекла да ако неко мора то да изјави, онда је свјестан да стоји на стакленим, неправним и нелегалним ногама.

– Он сад то користи као неки тобоже историјски важан разлог због којег бисмо ми требали да умремо или од страха или од драгости. Па, то је тако понижавајуће чак и слушати – истакла је Цвијановић.

И коначно, додала је она, шта нас брига што је њега предложила Ангела Меркел одлазећи са њемачке и европске политичке сцене.

– Након свега наопаког што је Кристијан Шмит урадио, сад нам он поручује и да је ваљда важније што је њега одлазећа канцеларка убацила у ПИК-корпу него што су нас изабрали наши грађани да у њихово име обављамо своје послове, у складу са Уставом, како је то учинио и предсједник Републике Српске или што је Дејтонски споразум прописао да процедура именовања укључује и Савјет безбједности, а коју он, за разлику од својих претходника, није прошао – истакла је Цвијановић за Срну.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести