НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Цвијановићева се састала са Сијартом у Пољској

06/09/2023

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Пољској, на маргинама Економског форума у Карпачу, са министром иностраних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом.

 

 

Саговорници су изразили задовољство успјешним развојем билатералних односа, узајамним посјетама, као и редовним контактима највиших званичника Мађарске и Републике Српске.

Посебно је истакнут значај интензивног јачања сарадње у различитим областима привреде, попут енергетике, пољопривреде и инфраструктуре, те изражена посвећеност ка даљем унапређењу укупних односа.

Цвијановић је изразила захвалност за пројекте Владе Мађарске, усмјерене ка подршци пољопривредницима у Републици Српској, као и за изражену опредијељеност Мађарске ка учешћу у реализацији других важних пројеката.

Овом приликом, српски члан Предсједништва БиХ упознала је министра Сијарта с тренутном политичком ситуацијом у БиХ, изазовима са којима се Република Српска суочава, те ставовима њених институција у погледу актуелних тема.

Током састанка, Цвијановић је истакла да веома цијени висок ниво разумијевања које Мађарска показује према интересима свих народа у БиХ, као и принципијелну подршку Мађарске европском путу БиХ, посебно изражену у процесу добијања кандидатског статуса за чланство у ЕУ.

У том контексту, министар Сијарто упознао је српског члана Предсједништва БиХ с приоритетима Мађарске током предстојећег предсједавања Европским савјетом.

Током сутрашњег дана, предвиђено је да се српски члан Предсједништва БиХ обрати учесницима 32. економског форума у Карпачу, о теми „Западни Балкан – регионалне иницијативе и европске интеграције“.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести