НОВОСТИ

Ђајић: Једина Шмитова истина је да опозиција тражи смјену предсједника Српске

15/09/2023

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је једина истина коју је Кристијан Шмит изрекао да је смјену предсједника Српске Милорада Додика тражила опозиција у Републици Српској која, како је оцијенио, не представља народ, него себе и своје интересе.

 

 

“Кад смо год смо у Народној скупштини гласали о интересима наше дјеце и Републике Српске, они су побјегли са гласања и једина истина коју је Шмит рекао јесте да су тражили смјену предсједника Додика”, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Ђајић је навео да је изненађен Шмитовим понашањем.

 

“Био сам у Њемачкој на разним едукацијама и научио сам од Нијемаца поштовање процедура, анамнеза, прегледа, снимања, терапија и слично. Чудим се да Шмит не поштује процедуре, односно да је дошао овдје без сагласности Савјета безбједности УН”, рекао је Ђајић, који је и посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Кристијан Шмит изјавио је да су лидери опозиције у Републици Српској тражили од њега да са политичке сцене уклони предсједника Републике Српске Милорада Додика.

“Могао бих рећи и мјесто и вријеме када су ми њихови лидери тражили да макнем Додика уз примјену бонских овлаштења. Због тога ме чак изненадило то да су се неки од њих солидарисали са Додиком”, рекао Шмит за “Дневни аваз”.

Остале Вијести