НОВОСТИ

Додик: Америка коначно отворила карте – санкције због сарадње са Русијом

16/11/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је санкционисање високих функционера и лидера партија које чине власт у Српској покушај обезглављивања народа у Републици Српској.

 

 

– Корупција, непоштовање Дејтонског мировног споразума, криминал – нека су од образложења за која никада није приложен ниједан доказ. САД не траже доказе, за пресуду је довољно означити мету. И коначно санкције за лобирање за састанке са предсједником Руске Федерације, и коначно је игра отворених карата – рекао је Додик.

Све што раде, додао је он, у ствари раде због веза руског и српског народа које су општепознате.

– Ни огромна страдања и жртве, разарања и ратови, нису направили непријатељство између Срба и Руса. Неће ни америчке санкције. Ако смо ми показна вјезба за остале у свијету који би да сарађују са Русима, нека буде тако. Зар је могуће да су Додик, Цвијановић, Стевандић, Ђокић и остали санкционисани криви, а да ни у чему нема америчке кривице? – истакао је Додик.

Министарство финансија САД увело је санкције министру индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу због, како је наведено, потписивања споразума са Хрватском у вези са изградњом цјевовода од руске рафинерије у Хрватској до Брода, што САД сматрају “антидејтонским понашањем”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести