НОВОСТИ

Додик: Човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ – не представља никога у БиХ

14/12/2023

Прије 28 година у Паризу је потписан Дејтонски мировни споразум, који је једина основа за одрживост БиХ. Двадесет осам година послије у Бриселу се разговара о јединој теми о којој у БиХ постоји консензус, а то је европски пут, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Највећи апсурд у свему томе је што човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ и износи усаглашене ставове не представља никога у БиХ, па ни то Предсједништво у којем сједи толико дуго захваљујући муслиманима. Уочи самита, а и његове досадашње изјаве показују нашу реалност, да он тамо представља искључиво себе и онај нефункционални дио БиХ, политику која хоће другима да намеће рјешења и која нема упориште у Уставу и законима – истакао је Додик.

– Човјек дјелује као да не зна гдје је дошао и шта прича или, у најмању руку, као да је на неком митингу усред кампање. То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје.То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје. Каже: “Примите нас, али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужили” – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик наглашава “и шта даље причати о БиХ и европском путу”.

– Онда имате ове из “тројке” што само причају бајке, а на сваки начин покушавају да сруше договор који је искључиво конципиран на Уставу и ономе што Устав каже. У свему томе чекамо одлуку једнако подијељене ЕУ, која зна да нас хоће, али нас ипак неће, или бар не још. То лицемјерство и одсуство сваке логике уморили би највеће европске ентузијасте – рекао је Додик.

Остале Вијести