НОВОСТИ

Додик: Дедовићева није подобна за одлучивање о тужби

06/09/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да судија Суда БиХ Јасмина Ћосић Дедовић није подобна за одлучивање о тужби коју је Тужилаштво БиХ подигло против њега и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, те да је немогуће имати повјерење у ту правосудну институцију.

 

 

Додик је истакао да је да се Дедовићева одавно сврстала не једну страну, подсјетивши да је била у тиму који је бранио Насера Орића.

– Чуо сам да је била и у екипи која је ослободила Орића. Она је била и у ОХР-у. Како је могуће да Милорад Додик буде крив, а Насер Орић није? Хоћете повјерење, нема повјерења. Како да вјерујемо у правосуђе када многи свједоци против Орића данас нису живи – рекао је Додик.

Поновио је да је његова уставна обавеза, као предсједника Републике Српске, била да потпише указ о проглашењу закона који је донијела Народна скупштина Републике Српске.

– Како је могуће да живимо у земљи у којој један број правника, судија, тужилаца сматра да странац, који нема право да наметне закон, може да тужи? – упитао је Додик.

Подсјетио је да Устав БиХ каже да једину законодавну надлежност за доношење закона у БиХ има Парламентарна скупштина

 

 

Остале Вијести