НОВОСТИ

Додик: Европски пут занима Сарајево само ако се поклапа са покушајем унитаризације

17/12/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да политичко Сарајево занима европски пут само ако се поклапа са покушајем унитаризације БиХ.

Додик је оцијенио да изостанак било какве реакције из политичког Сарајева на неотварање преговора са ЕУ још једном показује да те странке нису искрене када говоре о европском путу.

– Њих то не занима, осим ако се тај пут поклапа с покушајем унитаризације БиХ – навео је Додик на свом Инстаграм профилу у ретроспективи протекле седмице.

Он је подсјетио да за Републику Српску европски пут није споран, нити га доводи у питање, али да се на том путу морају поштовати Устав БиХ, механизам координације и да Српска буде видљива.

Додик је протекле седмице у Бањалуци разговарао с предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем и Борјаном Кришто о функционисању власти у заједничким институцијама на нивоу БиХ.

У Београду је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем којем је пренио став грађана Републике Српске да он и политика коју представља имају већинску подршку.

Остале Вијести