НОВОСТИ

Додик: Хелез жели да умањи значај приче о параџематима у ФБиХ

29/11/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је циљ изношења тврдњи министра одбране БиХ Зукана Хелеза да постоје паравојни кампови на територији Српске да умањи значај приче о параџематима, подсјећајући да је ОБА БиХ прије неколико година рекла да има 3.500 “спавача” распоређених у параџематима.

 

 

Додик је рекао да се зна да и данас полиција ФБиХ не смије да уђе у нека села у којима постоје јаке исламистичке групе, истичући да причу о параџематима у БиХ није измислила Српска.

Он је упитао шта није истина у извјештају Републике Српске у којем се наводи да је регистровано више од 100 параџемата на територији БиХ.

– Са друге стране, ни ОБА ни ЕУФОР за извјшетај из Републике Српске нису одговорили негативно – рекао је Додик и указао да су оповргнуте тврдње министра одбране Зукана Хелеза да постоје паравојни кампови на територији Српске.

Додик је рекао да је план да приједлог о смјени Хелеза буде покренут у ПС БиХ БиХ и да иде кроз парламентарну процедуру.

– Република Српска је спремна да прикаже све оно је покриће за извјештаје које је раније представила и да покаже колико Хелез није у праву. Што се тиче нас из Републике Српске, наш однос према њему је нула и ниједан његов приједлог неће бити узет у разматрање, нити ће бити донесена ниједна одлука на његов приједлог. Ако хоће стагнацију у Министарству одбране, нека имају, ми немамо ниједан проблем – рекао је Додик.

Остале Вијести