НОВОСТИ

Додик: Инсистираћемо да се ФБиХ изјасни о споразуму о мирном раздруживању

30/06/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да ће иза документа о мирном разлазу у БиХ стати Влада и Народна Скупштина Републике Српске и да ће то бити званични приједлог Српске.

 

 

– Инсистираћемо да се Федерација БиХ изјасни о томе, не само кроз одбијање да се прихвати разговор о томе, него да се изнова увијек види шта су то њихови приједлози. Ако предлажу да нестане Република Српска, то није опција – навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

У прегледу седмице Додик је подсјетио на интервју за Спутњик у којем је навео детаље споразума о мирном разлазу, који ће у наредном периоду бити упућен Федерацији БиХ.

Подсјетио је да је присуствовао обиљежавању 32 године од пробоја коридора на Дугој Њиви, код Модриче, као и обиљежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске.

– Организовао сам и пријем за репрезентацију Републике Српске, која је учествовала на Спортским играма земаља БРИКС-а, а присуствовао сам и финалним борбама Боксерске лиге Србије у Бањалуци – навео је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести