НОВОСТИ

Додик: Никад више људи на глобалној сцени који разумију позицију Српске

05/08/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да никада није било више људи на глобалној сцени који разумију позицију Српске у цјелости или имају разумијевања.

 

– Ми морамо да очувамо Републику Српску и за то нема цијене – рекао је Додик и додао да у Српској све функционише.

Он је указао да су америчке санкције званичницима Српске измислили у немоћи да нешто учине.

– Сви њихови напори да нам блокирају рачуне, да нам подметну разне смицалице да би се угрозила финансијска стабилност Српске, са наше стране ће бити анализира и на њих ће бити адекватно одговорено – додао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да ће Српска наћи и да већ има довољно савезника.

– Нисмо никада имали више људи на глобалној сцени који разумију позицију Српске у цјелости или имају разумијевања – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, то што Америка чини са Британијом ову врсту приступа, то још не значи да су они у праву.

– Дебело нису у праву. Тридесет година овдје праве смицалице и не могу да учине ништа. Једино им преостаје још да /амерички амбасадор Мајкл/ Марфи овакав какав је параноичан и осветољубив дигне амерички Централну обавјештајну службу /ЦИА/ и њихове тимове да овдје ликвидирају политичке представнике Српске. Ми ћемо ово све да издржимо и да идемо даље – додао је Додик.

Коментаришући јучерашње сапштење америчке Амбасаде у БиХ да санкције уведе званичницима Српске нису антисрпске и да су прије тога кажњени и Осман Мехмедагић и Маринко Чавара, Додик је рекао да је то чисто блефирање и да се ту најбоље види колико је амерички амбасадор Марфи грешан када је почео да се правда.

– Прије тога су држали тог Осмицу који није имао дипломе, два пута варао само зато што им је одговарао, а када је смијењен, онда су га казнили да би опрали своју прљаву савјест и просули прљаву воду. Ето шта они раде, али то могу да подвале неком другом – навео је Додик.

Предсједник Српске је истакао да није спреман да учини ништа што је штетно за српски народ.

Додик је рекао да Српске није урадила ништа антидејтонски и да не може да прихвати настојања да јој се редефинише и отме имовина.

– Српска није укинула Уставни суд БиХ, нити његова права у складу са Уставом, али оно што је декадентно, ми сматрамо да то треба ставити на сто и сматрамо да је то легална и легитимна политичка одлука – рекао је Додик.

Додик је рекао да је амерички амбасадор у БиХ све учинио да искомпликује ситуацију и да је дошао у позицију да пола БиХ, за коју се он залаже, не разговара са њим и да није добродошао.

– Сједињене Државе су велика земља и ми је поштујемо, али не поштујемо њеног лажљивог амбасадора – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Марфи је својим понашањем извргао руглу САД у БиХ.

– Према сарајевским политичким колоарима, он је омражен међу дипломатским кором и многи се у неформалним састанцима желе како је један од арогантијих америчких амбасадора у БиХ – рекао је Додик.

Он је истакао да Марфију аплаудира само “неколико хијена”, попут Денис Бећировића и других, у покушају само да Српској нанесу додатно зло.

– Марфи се лажно крије иза заштите људских права, а нелогично их злоупотребљава правећи матрицу да Република Српска крши Дејтон, а није примјетио да је Бећировић много пута до сада говорио да је Дејтонски споразум грешка и да треба вратити такозвану `Републику БиХ`. То по њему није кршење Дејтонског споразума и да на не реагује, јер му је он сарадник – рекао је Додик.

Додик је навео да инститицује Српске не желе да раде са Марфијем који, како каже, лаже и петља.

– Све што је Америка овдје радила је подвала Србима, и распад Југославије, бомбардовање у два наврата Српске и Србије. Јасно су говорили да желе да сруше Дејтон и направе другу БиХ, да су то обећали муслиманима. То знају муслимани, али знамо и ми. Ми не желимо да се то деси. Оскрнавили су наше право, али остало је још много тога што можемо да радимо – закључио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести