НОВОСТИ

Додик о састанку са Лавровом: Реафримисати пројекте изградње гасовода

01/03/2024

На састанку са руским министром спољних послова Сергејом Лавровом реафирмисали смо пројекте изгрдње гасовоса, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

Обавијестили смо Лаворва да се реализују неки пројекти, који су претходно договорени, један од тих пројеката је изградња српско-руског храма у Бањалуци. Лавров је за то заинтересован, јер је једном приликом присуствовао локацији, на којој се гради храм. Рекао сам да очекујемо да ће се прва звона тог храма освештати до краја године – додаје Додик.

Додик је навео, да су разговорали и о свеукупној ситуацији у свијету.

– Мислим да више нико не рачуна на конзистентност Запада и Америке, јер су обиљежја те политике дупли аршини – наводи Додик.

Како он наводи, оно што је кључно о односима Русије и Запада, јесте да Запад није поштовао договор, мислећи на договор из Минска.

– Руси су једно јасно рекли, да желе да остану у том договору, када су видјели да су преварени, одлучили су да бране своје ставове – истиче Додик.

Додао је додао да је на састанку било ријечи и о привредној сарадњи, односно да се покрене прича о изградњи гасовода.

– Мораћемо наћи начин да то ријешимо, да је то реализовано раније, имали би већи прилив страних инвестиција. Мислим да су нам ту Бошњаци направили велику штету. Та озбиљна прилика, урушена је од стране Бошњака и Сарајева, то треба да се зна – нагласио је Додик.

Додик је овом приликом истакао да се Лаврову захвалио на посјети Русији, састанку са руским предсједником Владимиром Путином, као и на добијању ордена.

Додик је претходно коментарисао састанак са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, те је истакао да су разговарали о разним пројектима у Српској, прије свега о изградњи ауто-пута, те да је Ердоган веома заинтересован да дође до изградње ауто-пута Београд-Сарајево.

Остале Вијести