НОВОСТИ

Додик: О’Брајан дошао да унесе нестабилност и немир у БиХ; Хоће да сруши договор из Лакташа

02/02/2024

Помоћник државног секретара САД Џејмс О’Брајан је дошао да унесе нестабилност и немир у БиХ и хоће да сруши договор из Лакташа, рекао је предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик.

 

 

– О’Брајан није тумач Дејтонског споразума. Лажно се представља као неко ко је моћан. У Дејтону је био обично пискарало – навео Додик на конференцији за новинаре.

Додик каже да је О’Брајан потврдио подаништвмо муслиманима.

– Не постоји државна имовина и О’Брајан је говорио измишљене ствари – навео је Додик.

Додик је поновио да је Дејтонским споразумом предвиђено да су само Српска и ФБиХ овлаштене да тумаче овај споразум.

– О’Брајан се нигдје не спомиње. Његова данашња улога је да уноси немир. Оно што је О’Брајан данас саопштио слушамо мјесецима од бошњачких политичара. Поред Украјине, Газе и Јемена као актуелних тема свјетске политике, О’Брајан је нашао за сходно да дође у БиХ и ремети односе – изјавио је Додик.

Додик наводе да ако ико ради на рушењу Дејтонског споразума, то су САД.

– Ми смо само за уставну БиХ и то нема никакве везе са сецесионистичком политиком, како то жели да представи О’Брајан – каже Додик.

Додик је рекао да Српска није у финансијској кризи како О’Брајан то хоће да покаже.

– САД овдје праве највећу брљотину и хоће да направе унитарну БиХ коју ми нећемо. Српска нема намјеру да остане у антиуставној БиХ у којој се крше њена права. Термин државна имовина је измишљен термин, то су измислили муслимани. Уколико неко потегне питање наше имовине, састаће се Народна скупштина и расправљаће о том статусу – поручио је Додик.

Додик је истакао да ако нема територије Републике Српске, онда нема ни Срба.

– Ја нећу дозволити да се овај град и Република исели, борићемо се. Америка има атомску бомбу, ми имамо људе – нагласио је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести