НОВОСТИ

Додик: Одгађање сједнице Генералне скупштине УН-а успјех политичких представника Срба

26/04/2024

Предсједник Репиблике Српске Милорад Додик рекао је да одлагање сједнице Генералне скупштине УН о резолуцији о Сребреници указује да је очигледно да у вези са тим постоји криза предлагача и да су успјели напори политичких представника Срба да објасне да би то могао да буде већи проблем од било каквог рјешења.

 

 

– Очигледно је да су и напори српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, као и предсједника Србије Александра Вучића, па и нас који смо на тим питањима радили, успјели, јер смо некима објаснили да би то био већи проблем, него било какво рјешење – наводи Додик.

Како он истиче, било би боље да се приједлог о резолуцији не усвоји, али уколико и дође до тог, у БиХ ће таква ситуација изазвати озбиљне проблеме.

– Сада се у то, колико ја имам информације, укључују и неке друге димензије. Најбоље би било да се то не деси, али ако се и деси, оно ће несумњиво изазвати озбиљан политички и сваки други куршлус у самој БиХ – рекао је Додик.

Додик је подсјетио да криза у оваквом приједлогу произилази из чињенице да је исти донесен унилатерално, од стране амбасадора БиХ при Уједињеним нацијама Златка Лагумџије, те да то није званичан став БиХ.

Предсједник Српске је истакао да је идеја била да се сједница Владе Српске одржи у Сребреници 2. маја, на дан када је била предвиђена сједница Генералне скупштине УН на којој је требало да се гласа о резолуцији о Сребреници.

Додик је рекао да ће разговарати са премијером Српске Радованом Вишковићем да буде одгођена.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести