НОВОСТИ

Додик: Одговорна национална политика и даље ће бити окосница политике СНСД-а

24/02/2024

Организациони секретар СНСД-а Игор Додик изјавио је да одговорна национална политика ове странке има огромну подршку међу грађанима и да ће то бити окосница политике СНСД-а око које ће се окупљати и у наредном периоду.

 

– Оно што још више мора да дође до изражаја је борба за отварање нових радних мјеста, а самим тим и додатно побољшање положаја радника, јасније спровођење мјера демографске политике, али и истицање значаја адекватног образовања како бисмо заиста држали корак са свијетом када је ријеч о занимањима будућности.

Самим тим, створићемо претпоставке којима ћемо задржати наше људе да живе и стварају у својој земљи. Требају нам нове болнице, али у њима морамо да имамо и најбоље љекаре и друге медицинске раднике. СНСД ће посебно остати посвећен додатном побољшању положаја најстарије популације, јер сваки пензионер заслужује достојанствену старост – нагласио је Додик за Срну.

Све ово је већ дио нашег пута, рекао је организациони секретар СНСД-а за Срну, али сигурно је да ћемо морати бити и много упорнији и бржи у остваривању зацртаних циљева.

– На тим смјерницама ћемо темељити и нашу платформу за овогодишње локалне изборе која је у припреми. Од СНСД-а се очекује конкретно и најбоље, и то ћемо и понудити грађанима – најавио је Додик.

Он је рекао да свака градска и општинска организација СНСД-а мора да буде за примјер, те да је зато већ почео са радом на терену, јер и најмањи недостатак мора да буде отклоњен.

Додик је нагласио да то заслужују грађани који су и до сада несебично давали повјерење СНСД-у.

– Зато позивам сваког члана СНСД-а да се додатно активира у наредном периоду, али и да предлаже и не бјежи од критике, како би развој у свакој локалној заједници у још већој мјери дошао да изражаја. И, наравно, да никад не заборавимо да је снажан СНСД и гаранција снажне Републике Српске, што се већ небројено пута показало – истакао је Додик.

Организациони секретар СНСД-а је рекао да им је циљ да ове године увећају и ојачају своје капацитете у смислу нових чланова, али и боље организације на терену.

Додик је рекао да је сасвим логично да се од млађе генерације очекује да донесе нову снагу и енергију, као и увијек неопходну јасну визију.

– Све то је велики изазов, али и мотивација, јер ова странка сада броји више од 202 хиљаде чланова и годинама уназад добија повјерење народа. То довољно говори у каквој смо обавези да, управо на терену, заиста видимо и чујемо сваког човјека, ослушкујући његове потребе, размишљања, страхове и наде – истакао је Додик.

На питање шта за њега представља позиција организационог секретара највеће и најјаче партије у Републици Српској, Додик је рекао да она сама по себи представља велику одговорност, обавезу и посвећеност.

– Преузети организационе послове странке која је већ деценијама међу најутицајнијим странакама не само у Републици Српској и БиХ, већ и у региону, велики је изазов у неколико важних сегмената – навео је Додик.

Он је појаснио да најприје, управо због традиције и снаге коју има СНСД, треба очувати и сачувати све њене тековине, не одступајући од темељних вриједности, али прихватајући неке нове изазове, ново вријеме и нове људе који ће у странку улагати своје знање, ентузијазам и кредибилитет.

– Имајући у виду да су управо људи широм Републике Српске, који су били и остали наша највећа подршка, уједно и наша највећа снага, СНСД ће у наредном периоду још више бити усмјерен управо на сваког човјека, на сваки мјесни одбор и сваког његовог члана – поручио је организациони секретар СНСД-а Игор Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести