НОВОСТИ

Додик: Односи Бањалуке и Сарајева можда на најгорем нивоу; Са Бећировићем се не може отворити дијалог

18/05/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић износи лажи на рачун Републике Српске и да се са њим не може отворити никакав дијалог.

 

 

Додик је истакао да су односи између Бањалуке и Сарајева можда на најгорем нивоу и да је мир једина вриједност за коју се залаже.

Оцијенио је да је ситуација у БиХ катастрофална.

Додик је реако да нису тачне тврдње Бећировића да говори у име БиХ већ да је иза свега тога лаж, као што је лаж и све што каже.

– Он је тип који у себи има доста патолошког, не можете да отворите никакав дијалог, не можете ништа да учините. Он има неку своју причу, своју истину. Не треба заборавити да је писао да су Срби извршили неколико геноцида још и прије 100 година над Бошњацима, што никаква наука не може да верификује као научно доказане чињенице – рекао је Додик.

Али, додао је, није само Бећировић проблем, већ и то то што чини Златко Лагумџија и Елмедин Конаковић који препричава заједничке састанке.

– Тачно је да сам дошао и рекао хоћемо људи да наставимо даље? Хоћемо, али прво морамо да завршимо оно што смо договорили. Јесмо се договорили да ћемо мијењати Централну изборну комисију? Јесмо. Хоћемо ли ово урадити? Они ћуте. Хоћемо ли усвојити буџет који смо договорили? Хоћемо. Хајде онда ове двије тачке и ЦИК и буџет да завршимо. А он из тога направи да нешто није дао – појаснио је Додик.

Додик је навео да је договорено да буде усвојен буџет, али да се не усваја, јер не могу да се распореде средства од акциза која су на рачунима индиректних пореза.

– Наравно, прво ћемо то да подијелимо, па да можемо усвојити буџет. Али ви то нећете, то је друга ствар. Онда не можемо ни буџет да усвојимо. Све је то повезано. А они упорно настоје нешто да криве – рекао је предсједник Српске.

Додик је додао како види да је Конаковићу који има ударце јавности крив предсједик Србије Александар Вучић, па и он, зато што га повезују са неким стварима.

– Не знам да ли је то истина или није, то ће на крају неко показати. Желим да вјерујем да није повезан са тим кланом, али то није начин на који можеш да побјегнеш од тога. Није теби ни Додик, ни Вучић, ни било ко други држао кишобран кад си то радио или ниси радио. Пусти нас на миру. Да би то избјегли, они то пребацују на нас – навео је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести