НОВОСТИ

Додик поднио кривичне пријаве против Шмита и Прусине (ФОТО)

08/07/2023

Поднио сам кривичне пријаве против Кристијана Шмита и Драгана Прусине, директора Службеног листа БиХ, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Твитер налогу.

 

 

Додик је навео да је “против Шмита кривичну пријаву поднио Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци јер се већ дуже вријеме неовлаштено бави пословима високог представника за шта нема одлуку Савјета безбједности УН-а”.

– У намјери да се Републици Срској нанесе штета, Шмит се лажно представља као службено лице знајући да није именован у складу с Анексом 10 Дејтонског мировног споразума. Тиме је он починио кривична дјела неовлаштено бављењe одређеним занимањем и лажно представљање по члановима 310 и 313 Кривичног законика Републике Српске – нагласио је Додик.

Милорад Додик – Твитер

Додик је истакао да је “против Драгана Прусине поднио кривичну пријаву Тужилаштву БиХ јер је као директор Службеног листа БиХ, свјесно кршећи закон, својим утицајем, поступањем и одлукама омогућио објављивање одлука такозваног високог представника у Службеном листу БиХ усљед чега је настала тежа повреда права Републике Српске”.

– Прусина је тиме починио кривична дјела злоупотребa положаја и несавјестан рад у служби по члановима 220 и 224 Кривичног закона БиХ – напоменуо је Додик.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести