НОВОСТИ

Додик: Посјета делегације Мађарске и Економски форум додатно учврстили наше односе

06/04/2024

Сарадња Мађарске и Српске је дугорочно усмјерена на реализацију што више привредних пројеката, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Посјета делегације Мађарске и Економски форум додатно су учврстили наше односе – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик je изјавио да је посјета премијера Орбана доказ да је Република Српска схваћена и прихваћена, као и да је сам Орбан јуче говорио о томе како постоје људи који подржавају статус Републике Српске, али не смију то наглас да кажу.

– И то је добар корак. Знам конфигурацију тих људи који су спремни да по Западној Европи говоре у кулоарима, али нису спремни да се јавно заложе, јер рачунају да залагати се за правичну ствар овдје, а то је позиција Република Српске, може да им угрози комодитет. То не замјерам – нагласио је Додик.

Подсјећамо, мађарски премијер Виктор Орбан предводио је јуче делегацију Владе Мађарске и привредника током посјете Републици Српској.

Орбан је од предсједника Републике Српске Милорада Додика примио највише одликовање Српске – Орден Републике Српске на огрлици, који му је додијељен поводом Дана Републике – 9. јануара.

Остале Вијести