НОВОСТИ

Додик: Процес у Суду показује да су односи у БиХ неодрживи

05/11/2023

Да неко ко нема овлаштења наметне одлуку којом интервенише у Кривични законик и онда правници у Сарајеву то прихвате да би пресуђивали Србину који је у овом тренутку предсједник Републике Српске говори колико су неодрживи односи у БиХ, рекао је за Радио Републике Српске предсједник Српске Милорад Додик.

 

– Је ли могуће да неко ко је положио правосудни испит, да неко ко је правник, ко има и академска звања, да прихвати да неизабрани странац интервенише у законодавству и наметне одлуку по којој они злоупотеребљавају Тужилаштво и Суд, који су исто тако илегални – упитао је Додик.

Истакао је да би се нешто у БиХ направило као ново мора да постоји споразум страна, а стране по Дејтону су једино Српска и Федерација.

– Они немају основу у Уставу него у наметању које се десило и преварама које су покушали да проведу причом “ви сте то гласали у парламенту”. Међународна заједница 30 година покушава да избјегне ту чињеницу да треба да се договарају Српска и ФБиХ, него намеће рјешења која нису уставна. У овој свој ситуацији једини је легалан предсједник Српске изабран на изборима. Није легалан Суд, Тужилаштво, није легалан Шмит и та нелегална структура се удружила у удруженом криминалном злочиначком подухвату да удари на предсједника Српске и Српску коју треба да сруше. Сва истина је у томе. Успут, извођечи радова су искључиво муслимани из Сарајева. Тужилац Муслиман, судија за претходни поступак која је бранила Насера Орића и судију муслимана који је био војни судија суда у Зеници и слао Србе на дугогодишње робије. Ми сад треба да помислимо да су они објективни. Они су осветнички настројени, покушавају на овај начин да девастирају Српску. Сва је прича у томе – појаснио је Додик.

Каже да његово појављивање у том Суду није ствар признања тог суда.

– Него да покажем која је фарса и каква је антизаконска, антидејтонска и антиуставна прича покренута. Видим да по Сарајеву већ славе, па чак и неки лидери тројке праве феште, славећи како су се ријешили и Изетбеговића, па сад мене, и остаје им Човић, а онда ће све то ријешити са менторима америчким и другим у БиХ. Тај правосудни поступак није правосудни. То је инквизиција према Српској и лично према мени. Пошто је то политички процес,ми ћемо се према томе односити искључиво политички – навео је Додик.

Додик наглашава да се о чињеницама не може разговарати.

– Ако је једино Уставом оредвиђено да законодавна активност припада Парламентарној скупштини БиХ онда је немогуће да неко други одлуком наметне правну норму по којој поступају бајне судије и тужиоци. У таквој накарадној земљи каква је БиХ нажалост живимо, али морамо се изборити да прије свега очувамо Републику Српску и да је поставимо на темеље гдје неће моћи ароганција америчких, бриселских и других службеника да је уруше. Ако хоће овај простор да укључе у неке интеграционе поступке, онда ће морати да разговарају са Републиком Српском, а не са БиХ – закључио је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести