НОВОСТИ

Додик: Радујем се новом сусрету са Орбаном, поборником рационалне Европе

01/10/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик написао је на друштвеној мрежи Икс да се радује седмом по реду званичном сусрету са премијером Мађарске Виктором Орбаном, неприкосновеним лидером мађарске политике.

 

 

“Радујем се седмом по реду званичном сусрету сa премијером Виктором Орбаном, неприкосновеним лидером суверене мађарске политике, али и поборником рационалне и реалне Европе”, написао је Додик и додао:

“Нови политички наративи показују да се на сцену опет враћа брига о властитој нацији и њеном напретку. Хвала Виктору Орбану што је издржао све политичке нападе и остао чврст у својим убјеђењима”, истакао је Додик.

Подсјећамо, предсједник Републике Српске Милорад Додик у оквиру дводневне посјете Мађарској данас ће се у Будимпешти састати са Његовим преосвештенством епископом будимским и администратором темишварским Лукијаном, а потом ће присуствовати свечаном отварању манифестације “Српски дани”.

Додик ће се са епископом будимским Лукијаном састати у 17.30 часова у Текелијануму, гдје ће у 18.00 часова присуствовати свечаном отварању манифестације “Српски дани”, најављено је из Kабинета предсједника Републике Српске.

У понедјељак, 2. октобра, Додик ће од 12.00 часова одржати састанак и радни ручак са премијером Мађарске Виктором Орбаном, у Kармелићанском манастиру у Будиму.

Остале Вијести