НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Додик: Сарајевска чаршија упропастила пројекат источне гасне конекције вриједан двије милијарде евра

06/09/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је сарајевска чаршија заустављајући источну гасну конекцију упропастила пројекат вриједан двије милијарде евра.

 

 

Додик је рекао да источну гасну конекцију заједничке институције у БиХ коче већ 10 година и да је, све док проблем везан за источну гасну конекцију не буде ријешен, немогуће проширивати капацитете, јер преносна мрежа и гасовод нису довољни.

Он је додао да се тај договор још може активирати уколико се добије дозвола.

Додик је рекао да Република Српска никада није зауставила ниједан пројекат у ФБиХ, те да су лидери Српске спремни за разговоре и сарадњу.

– У Сарајеву постоји гадљивост према ономе што долази од Русије, а нема другог начина због чега трпе само људи – рекао је Додик.

Он је нагласио да се данас у свакој општини Источног Сарајева реализују значајни пројекти који обухватају средства локалних заједница, Владе Српске и средства ангажована у сарадњи са Владом Србије.

Додик је истакао да је квалитетније градити гасоводе и конекције, него да се усмјерава на то да се на Јадрану купује амерички гас који је дупло скупљи.

Додик је упозорио да је борба за сигурне енергенте најважнија ствар, те подсјетио на недавни разговор у Будимпешти са предсједником Азербејџана, који је тада исказао спремност да у оквиру европског пакета испоруке гаса “Балканским током” тај енергент добија и БиХ.

С обзиром на то да се гас транспортује преко Републике Српске, Додик је истакао да постоји могућност да се постојећи пролаз гаса испод Дрине препакује и користи само за потребе Српске.

 

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести