НОВОСТИ

Додик: Смисао циркуса са Шмитом отимање имовине Српској

04/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је смисао цијелог “циркуса” са Кристијаном Шмитом отимање имовине Српској.

 

 

– Каже да ће он чувати Српску, да хоће да охлади ситуацију, а изазвао је потпуни хаос и то у тренутку када је БиХ показала да може самостално да доноси одлуке и да враћа свој суверенитет, који су урушили странци. Нијемац, који је овдје дошао на нелегалан начин и лажно се представља Србима, држи лекције и прича о Европи – навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је истакао да је Шмит амерички потрчко чији је једини циљ да силом и наметањем спроведе њихове жеље.

– Каже да ће донијети Европу БиХ, а пита шта није у реду с наметањем рјешења сувереној земљи. Не само да је нелегалан, него је и неурачунљив – нагласио је Додик.

Он је рекао да је и Европа јасно поручила Шмиту да не подржава његово наметање.

– То нико нормалан не може да подржи, осим оних који имају интерес да се одржи колонијални карактер БиХ – јасан је Додик.

Додик је истакао да је Република Српска рекла све што је имала на тему нелегалног Шмита.

– Од свих актера очекујемо да покажу да у БиХ нема мјеста за стране интервенције и да желе да сачувају дејтонску БиХ – рекао је он.

Додик је поручио да у БиХ нема мјеста ни за Шмита ни за наметања.

– Он је срушио европски пут по америчким упутствима и само његовим одласком БиХ се може вратити испуњавању овог стратешког циља – истакао је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести