НОВОСТИ

Додик: Све што Шмит ради је накарадно

15/11/2023

Све што је Кристијан Шмит урадио je накарадно и све што чини, чини на штету земље коју представља и наше перцепције о тој земљи и њеној влади – рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик и поновио да Шмит нема формално именовање.

 

 

– Шмит је дошао овдје као нелегалан и такав, какав је, умишљен да искреира ситуацију глобалне кривице Српске како би завршио за муслимане и преостале послове и очекивања, а то је да развласти Републику Српку од њене јавне имовине и да то концентрише на ниво БиХ – рекао је Додик.

Он је истакао да Шмит покушава да манипулише, подсјећајући да Република Српска не признаје ни њега ни његове одлуке.

– Ја не пратим шта он говори, али знамо да желе да га чују у Сарајеву они исти коју су за правну државу, а дозволили су себи да им се суспендује Устав да би могли да се поредају тамо и то им је врхунац демократије и владавине права и свега онога што је само цинично и лажно – каже Додик.

Додик каже да му је драго што је и опозиција у Српској схватила да Шмит није високи представник.

– Али, оно што смо ми упамтили је то да је та опозиција тражила да се смијени Милорад Додик, да би они били на власти. Та њихова синергија неће престати, без обзира што опозиција сада говори како њега нема. У то не треба вјеровати – поручио је Додик.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, рекао је да “треба вјеровати политичкој опцији СНСД-а и коалицији на власти”.

– Показали смо  да у тешким околностима нисмо спремни ни милиметар да попустимо у одбрани Републике Српске и њених права – рекао је Додик.

Он је навео и да тема сецесије није била на дневном реду.

– Није ни данас. Нама је мирно раздруживање на дневном реду. Оно полако иде, хтио то неко да види или не. БиХ никад није била подјељенија него данас. Једног дана ће се то само верификовати. Треба само имати стрпљења. Никаква сецесија. То значи, можда и рат. Ми то нећемо. Ми ћемо се полако раздружити у БиХ на миран начин – рекао је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести